кликни меня

кликни меня
пропагандируй мир и добро!

понедельник, 26 ноября 2012 г.

Vlad Plahotniuc efectuează o vizită oficială în Polonia


Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, efectuează o vizită oficială în Polonia, unde are programate întrevederi cu omologii săi din cele două camere ale Parlamentului polon: Jerzy Wenderlich, vicepreşedintele Seimului, şi Jan Wyrowiński, vice-mareşal al Senatului. De asemenea, Vlad Plahotniuc  va avea întrevederi cu liderii structurilor parlamentare polone cu care Moldova colaborează pe linie legislativă: Adunarea Parlamentară a Poloniei şi Moldovei şi Grupul de prietenie moldo-polon din Parlament.
Subiectele abordate în cadrul întrevederilor vor viza intensificarea colaborării bilaterale şi a cooperării dintre cele două Legislative, susţinerea Poloniei a procesului de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană şi implementarea reformelor iminente atingerii acestui obiectiv strategic.
Menţionăm că Polonia a fost co-iniţiatoare a Parteneriatului Estic şi promovează activ extinderea Uniunii Europene spre Est. De asemenea, din punct de vedere economic, Polonia reprezintă un model pentru statele europene, fiind singura ţară membră a UE care nu a intrat în recesiune.
Amintim că, recent, Vlad Plahotniuc a primit la Parlamentul de la Chişinău vizita delegaţiei Tribunalului Constituţional al Poloniei, care l-a invitat să viziteze şi această instituţie la Varşovia.

Комментариев нет:

Отправить комментарий