кликни меня

кликни меня
пропагандируй мир и добро!

понедельник, 26 ноября 2012 г.

Omul-legenda sau Cine este Vladimir Plahotniuc.....Cei sceptici puneau la indoiala faptul ca Plahotniuc ar exista, afirmind ca e o nascocire ca multe altele. Iar daca nu este altceva decit o nascocire, oamenii au inceput a compune legende care ii erau atribuite acestui Plahotniuc inexistent. Trebuie sa recunoastem ca unele legende erau cu totul fanteziste si deoarece nimeni nu reactiona in nici un fel, unii credeau ca asa o fi fiind si ca nu exista un asemenea om.Din fericire, exista si noi ne-am putut convinge de acest adevar zilele trecute, cind omul de afaceri Vladimir Plahotniuc a participat la o emisiune televizata a unui post TV, recunoscind ca e prima lui aparitie in public care, de altfel, ar fi putut sa nu se produca. Si ne-am mai convins ca nu-i place sa-si dea aere, precum o fac multi altii, nu arde de dorinta de a participa la emisiuni de acest gen, de a comunica din cind in cind cu presa si de a aparea la o tribuna sau alta. Asta chiar daca, precum a recunoscut in cadrul acelei emisiuni, ii apartin citeva structuri mass-media, de altfel, destul de eficiente, ca si toate afacerile sale. E adevarat, n-a precizat ce mincare de peste sint cele citeva structuri mass-media: canale de televiziune, ziare, posturi de radio sau altceva, mentionind ca e vorba de presa si dindu-ne de inteles ca va vorbi cu noi omeneste, dar nu in childuri, cu subintelesuri, cum o fac altii. Anume acesta e omul care a devenit legenda cu mult inainte ca despre cel real sa se cunoasca ceva...

Ar fi putut ramine in continuare un fel de “olandez zburator”, adica iesirea sa in public ar fi putut sa nu se produca, insa a facut-o din necesitatea de a spulbera miturile false. Anume din aceste considerente a decis sa apara in fata oamenilor pentru a le spune ca, in primul rind, omul de afaceri Plahotniuc nu este o nascocire, ci un om care exista in realitate, iar in al doilea rind, ca foarte multe din cele care ii sint atribuite nu au absolut nimic comun cu el.-- Cea mai neplacuta afirmatie despre mine e ca nu as fi frumos, a glumit Plahotniuc, intorcindu-si fata spre camera de luat vederi si telespectatorii au vazut un om absolut normal, insa necunoscut lor pina in acea zi. Un om care ar fi vrut sa spulbere toate zvonurile si istoriile fanteziste despre personalitatea sa.

Ce anume l-a facut sa apara in public? Unii spun ca primul sau capital, care conform teoriei in toate cazurile este unul ilegal, in cazul lui Vladimir Plahotniuc a fost absolut legal si chiar inofensiv: impreuna cu un grup de prieteni a cumparat struguri de la viticultori, pe care i-a comercializat apoi in Rusia, de unde a adus in Moldova marfuri de care duceam lipsa -- lemn de constructie si metal. La scoala a fost eminent, absolvind scoala medie cu medalie de aur, ziua lui de munca fiind de cel putin 16 ore, atunci, dar si acum, iar visul din copilarie – sa ajunga pina la ziua cind isi va putea cumpara tot ce doreste, fiind constient de faptul ca pentru a-ti atinge scopul e necesar sa muncesti in sudoarea fruntii.

Astfel gindea tinarul de 17 ani, virsta la care toti doresc sa devina puternici si prosperi. Unora le reuseste, altora nu, Plahotniuc facind parte din prima categorie.

Ce anume l-a facut sa-si arate “adevarata fata”? Potrivit spuselor sale, nu atit ofensa adusa propriei persoane, cit cea care jigneste familia, prietenii. De buna seama, este neplacut cind despre tine se vorbesc tot felul de aiureli, care se extind intr-un fel sau altul asupra intregii familii.

Dar ce totusi se vorbea despre omul care de tinar si-a propus sa devina puternic?

Cite si mai cite – ca ar fi atotputernic, ca ar controla tot businessul moldovenesc. Si ca politicienii locului, inainte de a rosti o vorba, isi indreapta privirea spre el, ca si cum i-ar cere aprobarea. Daca ar fi sa dam crezare zvonurilor, nu numai procurorul general, dar si ministrii apararii, MAI, seful Serviciului de Informatii si Securitate sint numiti in functie anume de Plahotniuc... Cu alte cuvinte, el ar fi cel mai mare si mai tare, un mogul

local...

Eu cred ca in toate acestea nu e doar o parte de adevar, ci o mare parte de adevar. Plahotniuc este o personalitate de care tin seama toti. Altceva insa e ca despre aceasta personalitate cunoastem putin de tot. Pe de alta parte, daca de Plahotniuc tin seama toti, inseamna ca despre el cunosc doar atit cit trebuie sa se stie.

Iata, Plahotniuc a spus in cadrul acelei emisiuni televizate ca a pus pe picioare “Petrom Moldova”. Consider ca a spus-o cu prea multa modestie, asta deoarece primul manager al “Petrom Moldova” a fost altcineva, un om foarte cunoscut la timpul sau. Cu toate acestea, popularitatea nu i-a fost de folos si “Petrom” putea sa nu mai existe. Insa cind la cirma acestei intreprinderi a venit tinarul Plahotniuc, lucrurile s-au schimbat in bine, “Petrom Moldova” situindu-se pe prima pozitie la toti parametrii, in lista intreprinderilor de profil, unde se afla si in prezent.

Acelasi lucru il putem spune si despre “Victoriabank”, unde pina la Plahotniuc a activat un bun specialist, Victor Turcan, care a facut multe lucruri importante pentru respectiva institutie financiara. Insa in momentul oportun, cind se hotara destinul acesteea, a venit Plahotniuc si “Victoriabank”, ca si “Petrom Moldova”, a ajuns in capul listei institutiilor de profil. Acum inteleg ca banca a avut nevoie de un nou manager, energic si creator, nu insa si atunci.

Spre deosebire de unii eroi de film, Plahotniuc cel real nu-si lasa predecesorii la marginea drumului, multi dintre care, inclusiv Victor Turcan, lucreaza alaturi de el in aceeasi echipa, constientizind ca Plahotniuc, ca manager, este unul de succes si de perspectiva.

Din pacate, nu toti inteleg acest lucru, iar cei care nu sint capabili de a intelege asa ceva incep a crea legende si a lansa zvonuri. Iata inca o legenda, la care Plahotniuc nu s-a referit in cadrul acelei emisiuni televizate. Chipurile, Putin i-ar fi spus unuia dintre politicienii nostri ca Transnistria poate fi reintegrata in R. Moldova doar cu un business bine pus la punct. Iar noi, potrivit lui Putin, avem doar un singur businessman serios – Plahotniuc. Prin urmare, numai el poate uni cele doua maluri ale Nistrului.

Iar acum hai sa ghicim daca e adevar sau folclor? Unul Domnul stie. Putin nicicind nu ne va initia in planurile sale. Ceea ce este adevarat e ca Plahotniuc este businessman. Unul eficient si de succes, ceea ce a si demonstrat pe parcursul acelei emisiuni.

Комментариев нет:

Отправить комментарий