кликни меня

кликни меня
пропагандируй мир и добро!

воскресенье, 4 ноября 2012 г.

"S-a oficializat tripla alianţă Ţopa-Mocanu-PCRM? Urmează preluarea Jurnal TV de către comunişti?"


După o revenire a fostului consilier cu misiuni speciale al lui Vladimir Voronin, Sergiu Mocanu în sânul “Familiei” comuniştilor. Zilele aceste am fost martorii unor acţiuni care ar confirma aceasta ipoteză. Este foarte interesant ce se întâmplă pe scena politică moldovenească, avem încă o dovadă că în politică orice se poate, nu există duşmani pe viaţă, există doar prietenii şi duşmanii de conjunctură. Aşa a fost cu Filat şi Plahotniuc, care din mari duşmani, au ajuns acum prieteni, iar alianţa de guvernare nu mai este zdruncinată ca anterior. Dar acum avem o prietenie şi mai spectaculoasă, între cei doi Ţopi şi liderii PCRM. Despre aceasta scrie bloggerul Corneliu Gandrabur pe vox.publika.md.

Vă invităm să vedeţi în continuare articolul integral:

"Intermediarul acestei relaţii, pare să fie marele “luptător” cu mafia, Sergiu Mocanu. Şi cum putea să fie altfel?! Doar Mocanu a fost atâta timp unul dintre supuşii lui Voronin, el a plecat doar în “komanderovkă” la cei doi Ţopi, din nou “cu misiune specială” de la fostul său şef comunist. Aceştia i-au făcut partid, i-au pus trustul Jurnal la picioare, însă Mocanu a eşuat în încercarea lui de a dezvolta un proiect politic, asta pentru ca îi lipsea un lucru esenţial, credibilitatea (vedeţi sondajele).

Faptul că Mocanu o să eşueze, era previzibil, dar faptul că Ţopii ar putea să devină din foşti luptători împotriva comunismului şi ai lui Voronin, partneri, împărţindu-l împreună pe Mocanu, asta deja depaşeşte orice imaginaţie. Ori Mocanu e foarte valoros, ori Ţopa 1 şi 2, şi Voronin sunt foarte disperaţi. Altfel nu pot să explic această combinaţie contra naturii.

Voronin, viitorul proprietar al Jurnal TV?

Despre primele semnale ale combinaţiei monstruoase am scris când Sergiu Mocanu a început să fie promovat puternic de media comunistă, Omega, Moldnews şi Nit. De fapt, vizibilitatea a fost şi mai mare când subiectele lansate de Ţopa urmau traseul Omega-Nit-Jurnal TV. Pe urmă a apărut zvonul, care prinde tot mai tare contur, legat de negocierile care se desfaşoară între Voronin şi cei doi Ţopi pentru preluarea trustului Jurnal. Aceştia se pare că s-au întâlnit deja prin diferite capitale europene pentru a pune la punct detaliile tranzacţiei. Dupa ce au pierdut NIT TV, comuniştii încearcă cu disperare să pună mâna pe un alt post tv, pe care să-l
utilizeze în alegerile următoare. Încercarea lor iniţială de a prelua Publika (încă o informaţie în premieră!!!) nu a reuşit, asta pentru că postul tv are rădăcini româneşti prea puternice şi acţionari români care nu ar fi acceptat niciodată să-l vândă comuniştilor. În plus, cred că Publika e deja vândută şi răsvândută de o mie de ori, de nimeni nu mai ştie de la cine poate să o mai cumpere.

Dar să ne oprim asupra ultimei mişcări interesante pe axa Ţopa-Mocanu-PCRM. Zilele trecute a apărut pe un site obscur, bne.eu (cine a mai auzit de acesta???), un articol în care se spunea că Plahotniuc ar putea fi urmărit în Marea Britanie şi tot felul de alte poveşti pe care le-am auzit deja de mai multe ori de la Mocanu şi le-am putut urmări la Jurnal TV, seară de seară. Nu ştiu dacă e adevărat sau nu. Intersant a fost altceva, acest articol a fost preluat imediat, la câteva minute de la postare, de OMG şi NIT, iar puţin mai târziu, ca să nu se facă legătura aşa de evident, de Jurnal TV. Cei de la Jurnal au aşteptat probabil să o “muşte” şi alte instituţii media, ca să pară că toată presa îl preia, numai că, observând că asta nu se întâmplă, l-au preluat renunţând la orice precauţie. Media nu s-a prea obosit să-l preia, pentru că se repetau informaţiile vechi, iar articolul miroase de la o poşta a comandă. Din câte am văzut, doar Voceabasarabiei şi Unimedia muşcat nada, dar bănuiesc că cele două instituţii au motive subiective să o facă (banii şi afilierea politică). 

Комментариев нет:

Отправить комментарий