кликни меня

кликни меня
пропагандируй мир и добро!

вторник, 2 октября 2012 г.

Moldova nu-şi poate singură rezolva problemele cu Russia, dar cere restituirea tezaurilui românesc…

(^_^)
Moldova nu-şi poate singură rezolva problemele cu Russia, dar cere restituirea tezaurilui românesc…
« De ce toate uniunile sunt în buzunarul lui Pilat?(Dezvăluiri)
           
Moldova nu-şi poate singură rezolva problemele cu Russia, dar cere restituirea tezaurilui românesc…
articolele de Veaceslav Burlac
azi la 20:18
Gata… am soluţionat toate problemele noastre cu Russia şi acuma delegaţia Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei cere Federaţiei Ruise să restituie României tezaurul evacuat în timpul Primului război mondial.

Să vă spun sincer nu înţeleg nici în ruptul capului ce se întîmplă în Republica Moldova. Care e racul, lebăda şi ştiucă? Se face un amestec de diferite mîncăruri în aceiaşi farfurie. Să o pornim de la început. La începutul lunii septembrie prim-ministrul Vlad Filat merge la Moscova şi Soci unde are întrevederi cu Medvedev şi Putin, apoi peste 2 săptămîni mai are o întrevedere cu Medvedev deja la Ialta. Din cîte am observat la aceste întîlniri Vlad Filat a ajuns la ceva înţelegeri privind preţul la gaz livrat Republicii Moldova de către Federaţia Rusă, în caz contrar nu cerea Bruxellului amînarea prevederilor Pachetului Energetic 3 pentru Republica Moldova. Reese că şi Uniunea Europeană a avut ceva înţelegeri cu Russia, dacă atît de uşor acceptă ca Republica Moldova să poată benefecia de o “vacanţă” în acest Pachet Energetic. În acelaşi timp Preşedintele Timofti în mod ultimativ cere retragerea trupelor ruseşti din Republica Moldova, de la tribuna ONU. Era destul să scoată pantoful şi să bată în tribună ONU şi aveam şi noi Hruşiov-ul nostru. Preşedntele Parlamentului şi prim-vicepreşedintele legislativului au întrevederi cu înalţii demnitari din Europa unde sunt convins că iarăşi au ajuns la ceva înţelegeri. Nu au mai fost acolo de floare de cuc. Primarul capitalei, vine cu rugămintea, ca să fim mai rezervaţi în declaraţii critice în adresa prim-ministrului Filat, în ce priveşte declaraţiile ultimului, că Republica Moldova are nevoie de această amînare. Este prea stranie această tolerare din partea lui Dorin Chirtoacă a tot cei legat de Rusia. În acelaş contexct doresc să remarc faptul că delegaţia Republicii Moldova deja la APCE, cere şi ea categoric ca Russia să-ţi retragă imediat trupele militare de pe teritoriul Republicii Moldova. Ştiu ei ceva, numai că nu ne spun şi nouă…

Cele relatate mai au legătură cu Republica Moldova, dar ceia ce s-a întîmplat astăzi la APCE chiar mă face să intuiesc că Republica Moldova este folosită foarte urît în jocul cuiva. Delegaţia României a cerut returnarea tezaurului statului român care a fost evacuat în timpul Primului Război Mondial în Rusia  ţaristă. Deputaţii români în drept, şi-au depus amendamentul la Consiliul Europei. Acest amendament a fost subsemnat şi de delegaţia Republicii Moldova. Dacă jăraticul relaţiilor moldo-ruse nu arde bine, apoi să mai turnăm nişte petrol în el ca să ardă cu pară.  Sunt foarte sceptic vis-a-vis de faptul că Rusia va returna tezaurul românesc cu totul că consider că este obligată să respecte înţelegerile din 1917 cu privire la tezaurul României. Exact în aşa mod sunt sceptic faţă de faptul că Japonia va returna tezaurul Rusiei evacuat în timpul războiului civil de către reprezentanţii Guvernului ţarist. Un cerc vicios. Japonia nu returnează Rusiei, Rusia nu returnează României. Nimeni nu cere Japoniei să returneze aurul Rusiei, dar iată că Republica Moldova cere Rusiei să returneze aurul României. Corect ar fi poate în alte condiţii şi dacă ţara noastră s-ar afla în altă situaţie economică, financiară şi nedependenţă energetică faţă de Federaţia Rusă.

Toate aceste acţiuni pe care le întreprind demnitarii noştri, inevitabil duc la tensionarea şi mai tare a relaţiilor noastre cu partenerul economic al Republicii Moldova. Ori cuiva i se pare că Prim-ministrul a obţinut “foarte” mari succese la Moscova, Soci şi Ialtă şi încearcă prin alte metode să rupă acel firicel de înţălegere la care se încearcă să se ajungă. Cel mai interesant lucru că o fac şi membrii partidului pe care îl conduce Prim-ministrul. Sau este un plan bine gîndit din partea Alianţei sau este o mare prostie necoordonată între liderii partidelor de guvernare. Cea mai mare suspiciune este că Ministerul Afacerilor Externe tace de ceva timp încoace. Nici purtătorul de cuvînt, nici ministrul Leancă nu face declaraţii la acest subiect. Cu toate că ar fi binevenit să lămurească societatea civilă ce se petrece în relaţiile noastre externe.

Stimaţi politicieni, jocul dea şezutul în două bărci nici o dată nu a dus la bine. Atunci cînd se încearcă să se lupte pe două fronturi se pierde tot războiul. Aşa că bine ar fi, dacă aţi alege o direcţie şi veţi merge numai pe un vector. Indiferent care ar fi el, principalul ca poporul să simtă beneficii, să aibă ce mînca, să nu îngheţe iarna de frig şi la următoarele alegeri să vă aleagă tot pe voi…

 Tweet This Post

Комментариев нет:

Отправить комментарий