кликни меня

кликни меня
пропагандируй мир и добро!

четверг, 30 августа 2012 г.


După muncă şi concediu. Parlamentarii anul acesta odihnesc 78 de zile. Cine vrea aşa concediu…?    veaceslav-burlac





Harnicii noştrii deputaţi pe data de 13 iulie au avut ultima şedinţă, finalizînd sesiunea de primăvară-vară cu două săptămîni înainte de termen. Au lucrat săracii. S-au obosit. Au adoptat toate legile necesare pentru ca această ţară să trăiască în bine şi fără sărăcie. Sesiunea de toamnă trebuia să înceapă în primele zile ale lunii septembrie. Dar iată na… bravii noştri deputaţi şi-au prelungit concediul pînă pe 29 septembrie. 78 de zile calendaristice să stai în concediu poţi să te sminteşti la cap. Dar dacă nu are ce se deregla poate că nu va avea nici un efect negativ pentru sănătatea deputaţilor.
Am unica întrebare pentru toţi deputaţii: – Domnilor deputaţi unde vă este ruşinea?
Nu a-ţi avut-o şi nu o ve-ţi avea. Cum aşa să vă permiteţi să vă odihniţi în momentul cînd ţara cu adevărat are nevoi de leguitori şi de legi sănătoase? Cum vă permiteţi să vă odihniţi atunci cînd poporul fuge din ţară? Cum vă simţiţi odihninduvă undeva pe plajele din Turcia în momentul cînd şcolile se închid, cînd ţăranii plîng de jale tăind vacile fiindcă nu au cu ce le hrăni, nu avem director la SIS şi multe alte probleme care necesită o soluţionare cît mai urgentă.
Este o fabulă de a lui Donici pe care o ştiţi destul de bine. Greierul şi Furnica. Ţineţi minte?
Greierul în desfătare,
Trecând vara cu cântare,
Deodată se trezește
Că afară viscolește,
Iar el de mâncat nu are.
La vecina sa furnică
Alergând, cu lacrimi pică
Și se roagă să-i ajute,
Cu hrană să-l împrumute,
Ca de foame să nu moară,
Numai pân’ la primăvară.
Furnica l-au ascultat,
Dar așa l-au întrebat:
— Vara, când eu adunam,
Tu ce făcei?
— Eu cântam
În petrecere cu toți.
— Ai cântat? Îmi pare bine.
Acum joacă, dacă poți,
Iar la vară fă ca mine.
A-ţi cîntat o vară întreagă, v-aţi distrat de-a binelea dînd uitării poporul care v-a încredinţat soarta lor. Apoi cum credeţi ce vor face ei la următoarele alegeri? Sunt convins că o bună parte din cei pe care i-aţi minţit cu atîta neruşinare nu vă vor mai oferi concedii atît de îndelungate. Nu a-ţi meritat un asemenea concediu….

Комментариев нет:

Отправить комментарий